Van Boedapest airport naar het bruisende centrum

Het vooruitzicht van een stedentrip of überhaupt een vakantie is heerlijk. Even lekker weg uit je dagelijkse leven en op ontdekkingsreis in een onbekende stad. Je hebt maanden van te voren of soms een paar dagen van te voren vliegtickets weten te scoren en een leuk hotel in het centrum gevonden. Maar dan, hoe kom je nu eigenlijk van het vliegveld in het centrum? Hieronder vind je de beste opties om van Boedapest airport naar het centrum van Boedapest te reizen.

van boedapest airport naar centrum

Bus 200E met overstap naar metrolijn 3 (blauw)

Deze verbinding is het meest voordelig en flexibel. Als je de luchthaven uitloopt, loop je zo tegen de bushaltes aan. Je kunt het niet missen. Je pakt de bus 200E die als eindstation Kobanya-Kispet heeft. Daar kun je overstappen op metrolijn 3, blauwe kleur. Deze metrolijn komt onder andere voorbij het bekende plein Deak Ferenc, het bruisende centrum van Boedapest. Daar kun je gemakkelijk overstappen naar een van de andere metrolijnen afhankelijk van waar jij jouw hotel hebt geboekt.

De rit duurt ongeveer 50 minuten. Je kunt het beste een transferticket kopen van 530 HUF (+/- €1,60). Dit is een ticket die bestaat uit 2 delen. Het eerste deel heb je nodig voor de bus en het tweede deel heb je nodig voor de metro. Je kunt ook 2 single tickets kopen voor de bus en metro, samen 700 HUF (+/- €2,10).

LET OP: Het najaar van 2019 zijn er werkzaamheden op metrolijn 3. Dit betekent dat bus 200E door rijdt naar Navyvárad tér. Dit is iets verder dan het oorspronkelijke eindstation, maar ook een van de stops van metrolijn 3. Je kunt hier overstappen op de metrolijn en zo je weg vervolgen. Maar in het weekend rijdt er geen enkele metro meer, dus dat betekent dat je deze reis niet zoals hierboven kan maken. Er gaan wel genoeg bussen die tussen de stations stoppen. Meer informatie of de werkzaamheden al voorbij zijn kun je vinden op https://www.vliegveldinfo.nl/vliegvelden/boedapest-airport/

van boedapest airport naar centrum

Bus 100E

Het voordeel van bus 100E is dat hij rechtstreeks van Boedapest airport naar het centrum gaat, het Deak Ferenc plein. Opnieuw zie je de bus gemakkelijk staan als je het vliegveld uit loopt. Mocht je hotel niet in de buurt van het plein liggen, dan kun je hier overstappen op de metro naar jouw bestemming.

Het duurt ongeveer 40 minuten en hierdoor sneller dan de bovenstaande optie. Deze bus kun je alleen nemen als je in het bezit bent van de airport shuttle ticket. Let op, geen enkel ander ticket wordt op deze bus geaccepteerd, dus zorg dat je de goede hebt. Hij kost 900 HUF (+/- €2,75).

Ticket scoren

Als je op de weg naar buiten bent, zul je vast binnen een enorme rij zien staan voor een openbaar vervoer loket. Je zult hier vast ook tickets kunnen kopen, maar loop door naar buiten, want hier vind je doodgewone ticketautomaten. Het kan hier ook behoorlijk druk zijn, maar het loopt sneller door dan binnen. Als je weet welke tickets je moet hebben (zoals hierboven beschreven), dan wijst het allemaal voor zich. Je kunt met cash of met een creditcard betalen.

Minibus

Een andere optie is om van te voren een minibus te huren op www.minibud.hu . Je hoeft je tijdens je vliegreis niet op te winden of je het allemaal wel kunt vinden, want er staat speciaal voor jou een busje klaar om je naar je hotel te brengen. Via de site kun je aangeven waar je graag wilt worden afgezet en hoe laat je aankomt op het vliegveld. Het kost €6. Als je liever alles van te voren hebt geregeld is het een zachte prijs voor de zekerheid om bij jouw hotel aan te komen.

Taxi

Uiteraard kun je overal en altijd een taxi nemen en zorgen dat je voor de deur van je hotel wordt afgezet. In plaats van boedapest airport naar het centrum word je bij je hotel afgeleverd. Ideaal, maar uiteraard een stuk prijziger dan het openbaar vervoer. Een ritje van het vliegveld naar het centrum zal je rond de €20 kosten.

Volgens mij heb je nu genoeg informatie om met een gerust hart aan te komen in jouw hotel in Boedapest. Spullen in het hotel neerzetten en op naar alle toffe bezienswaardigheden die Boedapest te bieden heeft.

Leave a Comment