Gelarto Rosa in Boedapest

Gelarto Rosa in Boedapest is het meest fantastische ijssalon dat ik ooit ben tegengekomen. Is het het beste ijs dat ik heb geproefd? Nee, dat niet, maar daarvoor ga je niet naar dit ijssalon. Zelfs mijn vader vond dit echt fantastisch, dus dat wil wat zeggen.

Gelarto Rosa in Boedapest

Wat is Gelarto Rosa?

Het is niet zomaar een ijssalon, maar je krijgt je schepijs als een heus kunstwerk. De naam verraadt het al, maar alle ijsjes worden als rozen gepresenteerd. Het is allemaal begonnen met Niki Szokron, die graag meer creativiteit in het eten wilde brengen. Ze heeft zich laten opleiden aan de legendarische Carpigiani Gelato University in Bologna. Nadien heeft ze nog een jaar stage gelopen bij een klein familiebedrijf en heeft ze de rozenijsjes helemaal onder de knie gekregen. En zo ontstond Gelarto Rosa in Boedapest.

Gelarto Rosa in Boedapest

Het ijs

Ondanks dat je allerlei smaken kunt kiezen, is het natuurlijk het mooiste als je roze/rood tinten kiest voor je ijs. Maar ben jij dol op pistache ijs, dan kun je dit zeker kiezen. Dit schepijs is meer richting waterijs dan roomijs. Waarschijnlijk omdat deze substantie de beste rozenblaadjes maakt. Ik ben zelf meer fan van romige schepijs, maar de smaak is echt nog vol en lekker. Eerlijk toegegeven is het voor waterijs erg goed ijs! Het is gewoon fantastisch om een rozenijsje in je hand te hebben. Mensen kwamen zelfs naar me toe om te vragen of ze er een foto van mochten maken.

Gelarto Rosa is een hele speciale ijssalon waar je heerlijk schepijs kunt krijgen in een rozenvorm. Het beste ijs dat ik ooit heb geproefd? Nee. Het mooiste en leukste ijs wat ik ooit heb gegeten? Oh jawel! Daarnaast betaal je geen torenhoge prijs voor dit ijs, dus dat is ook mooi mee genomen.

Gelarto Rosa ijssalon vind je aan Szent István tér 3, St. Istvan Basilica, 1051 Budapest

Leave a Comment