3 x lekkere restaurants in Boedapest

De laatste jaren ben ik redelijk kritisch geworden met restaurants. Als je één keer ergens heel erg lekker eet voor ook nog eens een redelijke prijs, dan wil je niet meer terug. Ik sla altijd een heleboel mogelijke restaurantjes op, zodat ik niet gedwongen bij een toeristisch restaurant moet aanschuiven. Je loopt vaak niet langs de pareltjes, maar die zitten verstopt in steegjes of soms zelfs in een gebouw. Dus sla deze lekkere restaurants in Boedapest op!

Ik zoek altijd heel wat aanraders op en die noteer ik op mijn kaart van die stad. Zo kun je aan het eind van de dag kijken waar je het dichtste bij bent. Dit heeft al een aantal keer super goed gewerkt, dus ik ga er gewoon mee door. Uiteraard kan ik niet alle restaurantjes beoordelen, want we waren maar een paar dagen in Boedapest. Hieronder de 3 lekkere restaurants waar wij heerlijk hebben gegeten en de aanraders die ik heb gevonden, maar waar ik nog niet ben geweest.

lekkere restaurants in boedapest

Na’Pasta bistro

Stiekem had ik Na’Pasta niet van te voren opgezocht, maar kwamen we er toevallig terecht. Het was al lunchtijd geweest en we moesten echt wat eten. Het was zo verrassend lekker, dat het hier echt genoemd moet worden. Zoals je misschien kunt verwachten is het een Italiaans restaurant met onder andere pizza’s en pasta’s. Daar moet je uiteraard wel van houden of zin in hebben. Je kunt ook voor een dagmenu gaan en daarin hebben ze verrassende combinaties. Het pakt niet altijd goed uit, zoals pasta met frambozen. Ach je moet toch ook eens wat anders proberen.

Október 6. u. 26, 1051 Budapest

lekkere restaurants boedapest

Mazel Tov

Mazel Tov is een ruine bar en een restaurant in één. Eigenlijk is het een hele chique ruine bar waar je voortreffelijk kan eten. Je vindt er Israëlische gerechten en dat is verrukkelijk. Ik ga vaak af op het bekende, bijna een beetje wat de boer niet kent, vreet die niet. Het stond hoog aangeschreven en dat snap ik helemaal. Wij hebben echt heerlijk gegeten bij Mazel Tov. Wil je een keer wat anders of ben je gewoon dol op Israëlisch eten, dan moet je hier naar toe. Er kan soms wel een rij voor staan, want het is een bekende hotspot. Vraag even hoe lang je moet wachten of reserveer van te voren een plekje via hun site.

Akácfa u. 47, 1072 Budapest

lekkere restaurants in boedapest

TG Italiano

In Boedapest heb je naast de Hongaarse keuken ook heel veel Italiaanse restaurants. Laat ik nu net dol zijn op Italiaans eten, dus ik voelde me er helemaal thuis. TG Italiano is niet een standaard restaurant waar je alleen maar pizza en pasta kunt eten. Je kunt er namelijk ook hele goede vlees- en visgerechten eten. Vergeet vooral de cocktails niet, want die waren echt goddelijk.

Október 6. u. 8, 1051 Budapest

Nog te ontdekken lekkere restaurants in Boedapest

  • Karavan; Kazinczy u. 18, 1075 Budapest: foodtruck markt in de buitenlucht
  • For sale pub; Vámház krt. 2, 1053 Budapest: pub met meer dan 1000 briefjes aan de muren en plafond
  • Ruszwurm; Szentháromság u. 7, 1014 Budapest: plof hier neer voor koffie en een lekker Hongaars gebakje
  • Nyereg; Városligeti krt. 2., 1146 Budapest: goed eten in het Varosliget park
  • Pest-Buda bistro; Fortuna u. 3, 1014 Budapest: gezellig buitenterras midden in Boeda
  • The Sweet; Dob u. 21, 1074 Budapest: koffie met gebak is een perfecte tussenstop
  • Púder ruine bar; Ráday u. 8, 1092 Budapest: old school ruine bar waar je een hapje kunt eten
  • Most bizstró; Zichy Jenő u. 17, 1066 Budapest: mooie gerechten voor een redelijke prijs
  • Kiosk restaurant; Március 15. tér 4, 1056 Budapest: een hapje en nadien lekker aan de cocktails zitten
  • Menza restaurant; Liszt Ferenc tér 2, 1061 Budapest: toffe cocktailbar

Leave a Comment