Ontbijten in boedapest – 3 steengoede tips

Tegenwoordig worden hotels steeds meer aangeboden zonder dat standaard hotelontbijtje. Sommige mensen zijn dol op die uitgebreide hotelontbijtjes, maar buiten de deur ontbijten is misschien nog wel leuker! Het enige wat je nodig hebt, is iemand die jou goede ontbijttentjes kan aanraden. Laat ik nu net heerlijk hebben ontbeten in Boedapest en voor jou 3 leuke plekjes hebben om te ontbijten.

ontbijten in boedapest
Chia pudding met granola en seizoensfruit

Lions Locker & Breakfast

Dit ontbijttentje vind je aan de Pest zijde en is dichtbij het beroemde plein Deák Ferenc. Je moet je niet laten afknappen op de website, want als je die bekijkt lijkt het net of je tussen de kluisjes moet ontbijten. Lions Locker & Breakfast is namelijk in de eerste plaats een kluisjesopslag waar jij je bagage kwijt kunt. Maar daarnaast kun je dus ook heerlijk en redelijk goedkoop ontbijten. Ze hebben veel ontbijtjes met ei erin verwerkt, maar je kunt er ook een heerlijke chia pudding nemen. Voor 5-7 euro per persoon heb jij een lekker ontbijt waarmee jij de ochtend weer verder kan.

Lions Locker & Breakfast; Vasvári Pál utca 11, 1061 Budapest

ontbijten in boedapest
Tartine met ham/kaas/ei

À Table

Bij toeval vonden we dit verrukkelijk tentje op een paar meter van ons verblijf. Het is klein en bijna te missen, maar wat hebben we daar toch heerlijk ontbeten. Ze zijn gespecialiseerd in tartines, oftewel open broodjes. Er is voor ieder wat wils en je bent goed vol nadien. Het is een klein zaakje met maar een paar plekjes, maar totaal niet druk. Een onbekend pareltje zal ik het noemen. Je bent ongeveer 9-10 euro per persoon kwijt, maar dan krijg je echt waar voor je geld. Er zijn zelfs meerdere vestigingen in Boedapest, dus je zult er altijd eentje in de buurt hebben!

À table; Arany János u. 16, 1051 Budapest – Wesselényi u. 9, 1077 Budapest -Madách Imre út 1, 1075 Budapest -Retek u. 6, 1024 Budapest

ontbijten in boedapest
Zoete aardappel burger met falafel en pesto saus

Mazel Tov

Eerlijk toegegeven hebben wij hier niet ontbeten, maar geluncht. Je zult daarom een iets andere kaart hebben. Als het ontbijt net zo heerlijk was als de lunch, dan zit je hier helemaal goed. Het leuke is dat het een “chique” ruine bar is. Wil je meer weten over ruine bars? Klik dan hier. Mazel Tov is gelegen in de Joodse wijk en serveert voornamelijk Israëlische gerechten. Voor mij een keuken die ik niet zo vaak eet, maar die wel verrukkelijk is. Het ontbijt is voornamelijk uit de Israëlische keuken, maar je vindt hier ook pannenkoekjes of een granola ontbijt.

Mazel Tov; Akácfa u. 47, 1072 Budapest

Leave a Comment