De leukste ruine bars in Boedapest

Een fenomeen in Boedapest en niet te missen zijn de ruine bars. Verstopt in de straten en oude gebouwen vind je de meest uiteenlopende barretjes of biertuinen. Geen fancy buitenkant, maar wel een spectaculaire inrichting. Zeg je Boedapest, dan zeg je ruine bars.

ruine bars boedapest

Wat is een ruine bar?

Begin jaren 2000 waren er veel verlaten gebouwen in Boedapest. In de Joodse wijk werd daar op een geniale manier gebruik van gemaakt. De allereerste ruine bar werd geboren met spullen die overal vandaan werden getoverd. In dit verlaten gebouw kon je heerlijk een biertje drinken of ’s avonds lekker borrelen. In eerste instantie was het tijdelijk totdat het gebouw werd omgetoverd tot iets anders of eventueel werd gesloopt. Maar de ruine bars werden zo populair dat er inmiddels een heel aantal vaste ruine bars zijn die al jaren domineren als favoriete plek van de Hongaren, en van de toeristen.

ruine bars boedapest

Szimpla Kert

Die allereerste ruine bar is Szimpla Kert. Het gebouw zou gesloopt worden maar kreeg tijdelijk een vergunning om drankjes te schenken en een openluchtbioscoop te worden. Dit was alleen zo’n succes dat het gebouw helemaal niet meer werd gesloopt. Het is zelfs de bekendste ruine bar van heel Boedapest. Het is ook echt een bijzondere ervaring. Alles wat je in een kringloopwinkel kunt vinden, vind je ook bij Szimpla Kert. Je kunt er chillen in badkuipen, een drankje doen in een auto en alle verschillende kamers ontdekken. Er is elke dag een kleine braderie met verschillende kraampjes. Op zondag is er zelfs een boerenmarkt met allemaal lokale producten. Je kunt Szimpla Kert gewoon niet missen als je naar Boedapest gaat.

Kazinczy u. 14, 1075 Budapest

ruine bars boedapest

Mazel Tov

Opnieuw zie je van buiten niet dat er hier een bar zit, maar zodra je binnenkomt sta je in een fancy restaurant. Mazel Tov is ook één van de chiquere ruine bars in Boedapest. Het is erg druk bezocht en vaak moet je even in de rij staan voordat je naar een tafel wordt gewezen. Je kunt er de hele dag terecht! Het is een fantastische binnentuin boordevol planten en met een relaxte sfeer. Ze serveren er naast talloze drankjes ook Israëlische gerechten, erg lekker.

Akácfa u. 47, 1072 Budapest

ruine bars boedapest

Fogashaz

Naast de Mazel Tov vind je de iets minder bekende Fogashaz. Het betekent huis van de tanden en dat komt omdat ze een tandartsbord vonden toen ze de bar wilden opzetten. Het is een gezellig boeltje van allerlei voorwerpen en je kunt er terecht voor een lekker biertje. De ideale bar voor een gezellige borrel in de avond.

Akácfa u. 49, 1073 Budapest

ruine bars boedapest

Nog te ontdekken ruinebars

  • Anker’t , Paulay Ede u. 33, 1061 Budapest; ’s middags in het zonnetje in de tuin en ’s avonds dansen op de dansvloer
  • Instant, Akácfa u. 51, 1073 Budapest; perfect voor het uitgaan
  • Ellátó kert, Kazinczy u. 48, 1075 Budapest; lekker om te borrelen ’s avonds
  • Doboz, Klauzál u. 10, 1072 Budapest; chillen in de binnentuin
  • Corvin Teto, Blaha Lujza tér 1-2, 1085 Budapest; een drankje met een uitzicht over Boedapest
  • Dürer Kert, Ajtósi Dürer sor 19-21, 1146 Budapest; een drankje doen onder het genot van live muziek in een biertuin

Leave a Comment