Urban Luxury Stables in Boedapest – review

Een hotel uitzoeken blijft altijd heel erg moeilijk. Hoe mooi het ook op de foto’s eruit kan zien, hoe klein/vies/vervallen kan het in het echt zijn. Ons hotel vonden we via Wigwam Travel, de Urban Luxury Stables in Boedapest. Benieuwd of het ook in het echt matcht met de foto’s, check dan de review hieronder.

Ik ben nu al twee keer weg geweest met Wigwam Travel, naar Boedapest maar ook naar Madrid, en het bevalt me erg goed. Het belangrijkste waar ik naar kijk bij een hotel uitzoeken is de locatie en of het er uiteraard mooi uit ziet op de foto’s. Vaak zoek ik ook reviews op als ik bijvoorbeeld via Booking.com boek, maar inmiddels weet ik dat je bij Wigwam Travel erg mooie hotels hebt.

Urban Luxury Stables in Boedapest

Locatie

Zoals ik hierboven al zei, vind ik de locatie erg belangrijk. Als het openbaar vervoer ergens heel goed is, kies ik er soms voor om iets buiten het centrum te verblijven. Het liefste verblijf ik echt dichtbij alle bezienswaardigheden. Zo kan ik bij de befaamde middagdip me even terugtrekken in het hotel, zodat ik weer fit ben voor de avond. Urban luxury stables ligt qua locatie perfect bij alle top bezienswaardigheden van Boedapest. De Sint-Stefanusbasiliek is op 5 minuutjes lopen en als je de straat uitloopt, heb je gelijk uitzicht op het Parlement, het Visserbastion met de Matthiaskerk, de burcht van Boeda en de kettingbrug. Nou beter kan het niet worden toch? Oh jawel, want je zit ook nog eens super dicht bij heerlijke restaurantjes!

Verwachtingen

Ik ging met mijn vader naar Boedapest en één ding heb ik specifiek naar gekeken. Een groot bed, zodat we beiden een goede nachtrust hebben. Op de foto’s schatte ik in dat het minstens een 160 cm bed zou zijn, dus dat was voorwaarde één. Een compleet overzichtsfoto heb ik niet gezien, maar het leek mij wel een erg ruime kamer. Ik zag dat er een klein keukentje was en de badkamer was simpel maar netjes.

Urban Luxury Stables in Boedapest

Voorbereiding en inchecken

De informatie die van te voren werd gedeeld was mooi op tijd en erg accuraat. Ik kreeg drie weken van te voren een mail dat er geen incheckbalie was, maar dat ik iemand kon bereiken die ons zou begeleiden. Naam en telefoonnummer stonden vermeld in het mailtje. Van te voren heb ik een whatsapp gestuurd met wie we waren en wanneer we zouden aankomen. Het app contact was allemaal heel kort en zakelijk. Er werd gevraagd om aan te geven wanneer we waren geland en wanneer we onderweg waren naar het centrum van Boedapest. Met google maps was het hotel makkelijk te vinden, er staat ook een mooi bordje aan de buitenkant van het gebouw. Het is niet een hotel waar je zomaar kunt in- en uitlopen, maar het ziet er meer uit als een grote deur die toegang biedt tot een binnenhof. Binnen 5 minuten nadat ik had geappt dat we buiten het gebouw aan het wachten waren, werden we ontvangen. Het was inderdaad een binnenhof met toegang tot een aantal huizen. We kregen de sleutel en alle informatie om het gebouw in en uit te gaan.

Realiteit

Ons hotel dat we hadden geboekt was geen hotel maar een heus appartement. Die had ik even niet zien aankomen en ik weet niet goed waarom niet. Dus ik heb het nog eens nagelezen op Wigwam Travel, maar daar spreken ze toch echt over een tweepersoonskamer. Dit was dus een erg aangename verrassing. Je had de mogelijkheid om koffie en thee te maken, maar je had ook nog eens een kookplaat en een koelkast. Beschouw het dus maar als een appartement. Het was een erg ruime kamer, je had een klein zitje. Grote kledingkast om je kleding in op te hangen en neer te leggen. Alles zag er heel schoon uit. En gelukkig hadden we airco, niet van te voren naar gekeken, maar met de 30 graden op dat moment heel erg fijn.

Urban Luxury Stables in Boedapest
Onze kamer – foto afkomstig van Wigwam Travel

Uitchecken

We hebben op een bijzondere manier uitgecheckt. We moesten de sleutel achterlaten in een soort kluisje naast de buitendeur. Die wordt met een code afgeschermd. Je hoeft dus op niemand te wachten, maar vertrekt wanneer je wilt (als het maar voor de uitchecktijd is). Wij hadden nog een halve dag in Boedapest en vroegen naar een plek om onze bagage achter te laten. Dit was opnieuw een deur met een kluisje. Dit werkte allemaal erg goed. Het enige wat ik jammer vond, was dat die deur tevens werd gebruikt door de schoonmaaksters. Het was eigenlijk een gang waar je spullen in kon zetten. Bij meer dan twee koffers versperde je de hele gang. Het is dat wij een code op de koffers hadden, waardoor dus niet iedereen zomaar in onze koffers kon neuzen. Erg prettig vond ik het niet om het daar achter te laten.

Eindresultaat

Positieve punten

  • Erg ruime kamer, eigenlijk een klein appartement
  • Schoon
  • Groot bed, maar wel heel erg hard. Daarentegen wel heel lekker geslapen.
  • Airco, kan dus echt nodig zijn in Boedapest
  • Ruime kast voor al je kleding
  • Koffie en thee gelegenheid, zelfs een hele keuken om te koken
  • Goedwerkende wifi
  • Perfecte locatie, naast een top restaurant (Trattoria Pomo D’Oro)
  • Rustige buurt, geen lawaai van verkeer of uitgaansleven

Negatieve punten

  • Bagage opslagruimte mag ruimer en veiliger

Eindcijfer: 9,5

Ben jij enthousiast geworden over Urban Luxury Stables, Boedapest of Wigwam Travel? Snap ik helemaal, want ik ben er ook heel erg enthousiast over geworden. Ik ben zeker erg te spreken over Wigwam Travel. Wil je er toch nog iets meer over lezen, klik dan hier. Ben jij het helemaal met mij eens, boek dan via deze link jouw reis met Wigwam Travel en krijg €25 korting op je reis. Door via deze link te boeken, krijgen wij allebei €25 korting op onze reizen, dus we helpen elkaar er mee. Toch nog niet helemaal overtuigd, lees dan echt mijn artikel over Wigwam Travel, want inmiddels ben ik naar Madrid en Boedapest geweest. Ik ga zelfs opnieuw via hun naar New York!

Leave a Comment