Betaalbare restaurants in IJsland

Misschien heb je het al lang gehoord of lees je het hier als eerste. IJsland is duur! Maar dat moet geen reden om er niet naar toe te gaan, want het is adembenemend mooi. En betaalbare restaurants vind je overal in IJsland. Daarnaast zijn er zeker trucjes om op bepaalde dingen geld te besparen. Heb jij een reis naar IJsland gepland en ben je op zoek naar betaalbare restaurants in heel IJsland? Dan ben je hier aan het goede adres. Hieronder mijn tips die niet alleen goed betaalbaar zijn, maar ook een uitstekend menu hebben.

Nou vraag je je misschien af wat er precies onder betaalbaar wordt verstaan. In Nederland kun je soms voor €10 per persoon een lekker gerecht uitzoeken. Die prijzen moet je niet verwachten in IJsland. De restaurants die je hieronder vindt hebben een budget van €25-35. Dat betekent natuurlijk wel dat je alsnog veel meer geld moet betalen dan met zelf koken. Maar goed, willen we niet allemaal een keertje onszelf verwennen met een etentje buiten de deur? Klik anders hier voor meer budget tips zodat je gewoon een keer uit eten kan gaan zonder je schuldig te voelen.

betaalbare restaurants ijsland
betaalbare restaurants ijsland
betaalbare restaurants ijsland

Reykjavik – Hlemmur Mätholl

Hlemmur Mätholl is een soort foodhal aan het begin van de Laugavegur , de bekendste en gezelligste straat van Reykjavik. Op het plein vind je een klein complex met een aantal leuke eettentjes waar je heerlijk en divers kunt eten. Ze hebben er één van de lekkerste pizza’s die wij hebben gegeten, maar ook lekkere kleine IJslandse gerechten. Perfect om de IJslandse keuken een beetje te leren kennen.

Hlemmur Mätholl; Laugavegur 107, 105 Reykjavík, IJsland

betaalbare restaurants ijsland
betaalbare restaurants ijsland

Skaftárhreppur – Systrakaffi

Als je al een beetje hebt ingelezen in IJsland zal bovenstaande plaatsnaam je waarschijnlijk niet bekend voorkomen. Toch is het heel centraal bij de populaire attracties, namelijk Skaftafell en Fjadrárgljufur. Grote kans dat je in de buurt overnacht of dat je op de rit naar je hotel nog een hapje wilt eten. Je kunt het vergelijken met een gezellige bistro. Wees wel op tijd, want het kan er best druk zijn omdat er weinig restaurants in de buurt zijn.

Systrakaffi; Klausturvegur, Kirkjubæjarklaustur, IJsland

betaalbare restaurants ijsland
betaalbare restaurants ijsland
betaalbare restaurants ijsland

Vik – Sudur Vik

Vik is het meest centrale punt in zuid IJsland en zit boordevol restaurants, vaak helaas erg toeristisch. Wil je een gezellige stübe met heerlijk vers eten dan moet je bij Sudur zijn. Ik koos daar voor een maaltijdsalade en die was zo lekker dat ik de ingrediënten heb opgeschreven. Ik maak deze salade regelmatig thuis en dan waan ik me weer helemaal in IJsland.

Sudur Vik; Suðurvegur 1 870, Vík, IJsland

betaalbare restaurants ijsland
betaalbare restaurants ijsland
betaalbare restaurants ijsland

Selfoss – Kaffi Krus

Grote kans dat je in Selfoss overnacht, want vanuit deze stad (dorp?) zie je de grootste bezienswaardigheden van IJsland: Kerid, Geysir, Gulfoss en Tingvellir. Stop dan bij Kaffi Krus voor een lekkere pizza of een burger met frietjes. Je kunt jezelf zelfs nog verwennen met één van de lekkere taarten die in de vitrine staat. Alleen kies maar niet voor de snickers taart, die was geen succes.

Kaffi Krus; Austurvegur 7, 800 Selfoss, IJsland

Zet deze pagina in je favorieten of schrijf de bovenstaande restaurants op als je in de buurt gaat komen. Ideaal voor als je even niet weet waar je het zoeken moet! Nog geen idee waar je gaat overnachten, lees hier waar wij hebben overnacht hebben en of dit ons ook is bevallen.

Leave a Comment